Strudel cu mere

de adasev12 in Dulciuri, 4 Iul 2011 | 6343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere golden
  • 3 lg zahar
  • zahar vanilat
  • amestec de condimente:cuisoare, scortisoara, nucsoara
  • coaja de portocala si lamaie rasa
  • aluat:
  • 2 oua
  • un iaurt natur cremoso de 150 gr
  • 3 lg zahar
  • un pic de sare
  • faina cat cuprinde
  • 2 lg ulei

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Merele se curata si se dau pe razatoare apoi se adauga zaharul, aroma de vanilie si coaja de portocala si lamaie si o lingurita de condimente pudra. Se pun pe foc pana scade sucul

Aluatul: se framanta toate ingredientele impreuna si se intinde apoi pe masa de lucru folosind faina. Se unge cu unt (daca aveti untura e si mai bine, foietajul va fi mai pufos...), apoi se ruleaza foaia si se face spirala. Se da la frigider o ora. Se scoate apoi si se intinde din nou si iar se unge cu unt, iar se ruleaza si se da la rece o ora....se repeta operatiunea de 3 ori....

Se intinde in foaie subtire si se taie in forma dorita( eu le-am facut dreptunghiulare si le-am crestat deasupra), se pune cate o lingurita de mar si se impacheteaza. Se dau la cuptorul incins la 200 grade si se coc pana devin aurii. Dupa ce se racesc se pudreaza cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mirela0911 1

04.07.2011, 21:11

as manca si eu vreo doua

adasev12 1

05.07.2011, 00:47

ionela, mirela...serviti va rog

MIUTA 1

05.07.2011, 15:05

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti, mere, crema de vanilie si nuci